AkcePříroda/LidéSkalní lezení

Lezecký kroužek 2024

Květina, Panna, Velbloud a čtvrt kopy dětí

Bylo, nebylo… během jednoho parného odpoledne na začátku léta hnedle kousek od Skřítka se na rozlehlé louce vylouply stany pro patnáct děvčat, hochů a jejich doprovod.
To děti z lezeckého kroužku v Javorníku pod vedením instruktorů z HO Rychleby a s vydatnou pomocí jejich přátel navštívily vyhlášenou skalní oblast Rabštejn. Výprava na skály je tradičním zakončením celoročního snažení dětí, kdy mají možnost si prakticky vyzkoušet dovednosti pravidelně získávané na umělé lezecké stěně.
Lezkyně a lezci se náhle ocitají na skalách, kde chyty a stupy nejsou jasně barevné jako v tělocvičně, ale je potřeba každý jeden hledat. Ve volné přírodě se také leze blíž ke slunci a nejednou se zatají dech při pohledu z výšky.
Na příhody o silné bouřce, plavajícím stanu, záchraně života, pobytu ve skalách, obřích knedlících či večerní bitvě v „přehazce“ se můžete doptat zúčastněných. Na tomto místě děkuji rodičům za důvěru, dětem za vzorné chování, všem lidem z organizačního týmu a jejich přátelům za zajištění lezeckých cest a především tvorbu pohodového zázemí. Děkuji za podporu organizaci Sport Javorník a DUHA Jeseník.
P.S.: Květina, Panna a Velbloud jsou některé ze skalních útvarů zdolaných lezeckou mládeží z kroužku.

za HO Rychleby
Martin Lomáz

Fotografie ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..